Креативті банкет Қытайдың шығысындағы Шаньдун провинциясының Юньчэн қаласында өтті

12364
Фотосурет: Синьхуа

Шығыс Қытайдың Шаньдун провинциясындағы Хэцзэ қаласы, Юнчен уезінің жергілікті шеберлері осы әдемі гүлдің мәнімен тұндырылған сәлдегүл банкетін жасау үшін ингредиенттер ретінде қытай сәлдегүлдің жапырақтары мен аталықтарын пайдаланды.

Аспаздық шеберхана өкілінің айтуынша, олар тауық етінен, қой етінен сорпа мен сәлдегүл жапырақтарынан жасалған балық тағамдарын қоса алғанда, барлығы сәлдегүл қосылған 36 тағам әзірлеген.

Қытай асханасында сәлдегүл гүлдерін пайдалану Сун әулетінен бастау алғанын және Цин әулеті кезінде тағам дайындаудың алуан түрі дамығанын айта кеткен жөн. Сәлдегүл құрамындағы ақуыз, аминқышқылдары және әртүрлі қоректік заттар оны денсаулыққа арналған тамаша тағамға айналдырады.

Yuncheng Peony Banket деликатестері дәмдік рецепторларды қанағаттандырып қана қоймай, сонымен қатар көрнекі мереке ұсынады.  Жоғары деңгейдегі аспаздық шеберлігі бар аспаздар сәлдегүлді пісіру мәдениеті мен дәстүрін дәмді тағамдарда көрсетеді.

Xinhua Silk Road - Belt and Road Portal, China

«DKnews.kz» халықаралық ақпараттық агенттігі Қазақстан Республикасының Мәдениет және ақпарат министрлігінде тіркелген. Есепке қою туралы куәлік № 10484-АА 2010 жылдың 20 қаңтарында берілді.

Тақырып
Жаңарту
МИА «DKnews.kz» © 2006 -